
Korek Winebar
Riesling a moře v KOREK Winebaru
Ryby a víno k sobě patří odnepaměti. Ne nadarmo se přece říká, že ryba by měla plavat třikrát – ve vodě, v oleji, a nakonec ve víně! Proto jsme pro vás připravili speciální nabídku rybích specialit, které vám k vaší sklence přinesou i krásně ladící chutě moře. Pečlivě vybrané suroviny, rafinované kombinace a elegantní servírování – to vše na vás čeká v KOREK Winebaru. Neváhejte se zeptat našich sommelierů na doporučení nejlepšího vína k vybrané rybce.
Začneme svěžím předkrmem, který rozehraje vaše chuťové pohárky. Ceviche z mečouna s citrusovou majonézou, frissé salátem a kaviárem z Kikkomanu ladně spojuje svěžest citrusů a umami tóny sójového kaviáru. Podáváme s naší rozpečenou bagetkou.
Hlavní chody jsme vybrali dva. Prvním je pošírované filátko z candáta s křupavým císařským luskem, grilovanou baby cuketou a sametovou holandskou omáčkou. Lehké, sofistikované a dokonale vyvážené. Druhým je grilované filátko z pražmy královské, doplněné šafránovým rizotem s jemně fermentovanou zeleninou. Luxusní kombinace, která vás jako lusknutím prstu přenese do slunného středomoří.
Sladká tečka na závěr? Samozřejmě, že máme! Jemná espuma z krupičky doplněná čerstvým ovocem, pečeným kumkvátem a belgickou čokoládou. Lehký dezert, který vám nezaplácá žaludek.
Nechte se unést chutěmi moře a přijďte si užít výjimečný večer do KOREK Winebaru. Doporučujeme předem si rezervovat stůl.
Těšíme se na vás!